2007-05-19

Az olaszok is rasszisták?

A római polgármester "szolidaritásból" "rendőrileg gondosan ellenőrzött" kis falvakba költöztetné a római romákat (forrás: Index). Az olasz média és lakosság jelentős része a romákat és az illegális bevándorlókat okolja az erőszakos bűncselekmények hullámáért. Persze ez csak véletlen egybeesés, hogy Európa több országában is a romákat és az illegális bevándorlókat okolják mindig, ha bűnözésről van szó. Ők természetesen nem tehetnek semmiről, nem adtak rá okot, hogy a világ több országában is utálják őket.

Olaszországgal újabb ország csatlakozott azon országok (Kanada, Finnország, Franciaország, Svédország, Szlovákia stb.) közé, ahol végre kimondják, hogy nem tűrik tovább a beilleszkedésre teljesen képtelen bevándorlók által elkövetett dolgokat. Ráadásul a romáknak volt párszáz évük beilleszkedni, szóval ők még erre sem hivatkozhatnak.

Mostmár csak az a kérdés, hogy nálunk mikor jön el ez az időpont, amikor a bűnözőket etnikai hovatartozástól függetlenül ugyanúgy üldözik és büntetik, hogy ezáltal például azokat a romákat se érje semmilyen hátrány, akik soha nem követtek el semmit, még ha kevesen vannak is.

1 comment:

k0zi said...

Kihagytál egy fontos részt: "hogy házgyári elemekből készült épületekben, külön telepeken vagy elhagyott laktanyákban helyezzék el az olasz fővárosban élő romákat, de kevés sikerrel. A romák nagy része továbbra is maga építette, hevenyészett telepeken él". Valószínűleg az ilyen összetákolt viskók a legalapvetőbb tűzvédelmi előírásoknak sem felelnek meg, így gyakorlatilag kockázatot jelentenek a városra nézve. Amerikában anno a Civil Defense (CD) külön filmet készített arról, hogy az elhanyagolt házak növelik az atomtámadás utáni tűzvészek kialakulásának valószínűségét (de szép mondat lett), mindjárt postolom azt a videót, ha megtalálom.