2007-05-13

Kendermag-tüntetés

Már megint...

Mikor térnek már észhez, senki nem akarja a legalizációt ebben az országban rajtuk kívül. És ha a többség nem akarja, akkor nem is lesz legalizálva (kivéve persze, ha rászoktatják a politikusokat, mert azok keze úgyis maguk felé hajlik mindig).

Csak legalább 1 értelmes érv lenne a teljes körü legalizálás mellett... De nincs.
Az nem érv, hogy orvosi célra is felhasználható. Aki nem beteg, annak minek? Aki meg csak kb. félévente szív el egyet, hogy jól érezze magát, az amúgyis elég okos ahhoz, hogy ne kapják el, miközben elszívja. Vagy ha mégis, akkor sem fogja egyetlen _normális_ bíróság sem komoly büntetéssel sújtani (sajnos vannak nem normális bíróságok is Magyarországon, de ez más lapra tartozik, ez az igazságügy problémája, a droglegalizáció nem tudja megoldani).

Mi következik ebből? A legalizáció 2 dologra lenne jó:
1. Aki már most is sokat szív, az ezután folytathatná mindenféle kockázat nélkül az utat a lejtőn lefelé, már esély sem lenne rá, hogy elkapják és észheztér, hogy nem kéne ennyit.
2. Még több ember szokna rá, hiszen legális, bármelyik sarki traffikban megvehető, maximum annyit kérdeznek meg, elmúltál-e már 18 és erre a kérdésre már a legutolsó lakótelepi suttyó(14-) banda tagjai is tudják, hogy azt kell válaszolni, hogy igen.

Ki akar többmillió drogos országában élni? Ne jöjjön senki a holland példával, a holland egy fokkal civilizáltabb nép, mint a magyar, nagyjából tudja hol a határ, de azért gondolom mindenki kíváncsi arra, milyen egészségügyi (és egyéb) következményei lesznek majd 10-20-30 év múlva a holland társadalomra nézve.

2 comments:

k0zi said...

Én a dohányzást is betiltanám :)
Egyébként birom, amikor nyugat-európai országokkal pedáloznak. Franciaországban a gyerekek is isznak bort, mert a kultúra része, hogy ebédhez kapnak 1 pohár bort. Itthon a gyerekek első élménye az alkohollal, hogy valami diszkóban részegre isszák magukat.

Anonymous said...

kivancsi vagyok. milyen? jobb ha tolem tudod, az atlag holland polgar lenezi a drogturistakat es a szinten holland junkiekat is. messze nem sziv egesz hollandia - attol meg mer meg van engedve..